PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : File Spliter 1.0.1.8

SoNKaTiP
19-04-2008, 11:10
File Spliter 1.0.1.8
Boyut : 136 Kb
Kullanım izni : 30 gün
Dil : Ingilizce
Platform : Windows (Tümü)

TANITIM
Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir
File Spliter Türkçe ismi ile söylendiginde dosya parçalama anlamina gelmektedir. Bu programi amaci ismininde belirttigi gibi dosyalari bir kaç parçaya bölmenize yarar. Genelde basimiza sik gelen olaylardan birisi 10 MB dosyayi diskete sigdiramamamiz ve 10 MB dosya içinde bir CD harcamanin bize makul gelmemesidir. File Spliter sizi bu dertten kurtarabilecek kullanimi basit ve küçük bir yazilim. Örnegin; Elinizde 10 MB bir dosya var ve siz bunu diskete yazamiyorsunuz ayni zamanda CDye yazmakta makul gelmiyor bu durumda File Spliter programi açarak istediginiz kriterlere göre dosyayi parçalayabilirsiniz.

Kullanimi:
-File Spliter programini bilgisayariniza indirdikten sonra gelen zip dosyasini açiyorsunuz programi sik kullandiginiz bir yere çikariyorsunuz.
-Sonrasinda bölmek istediginiz bir dosya oldugu taktirde File Spliteri açiyorsunuz ve File to Split yazisinin altindaki bos kutunun sagindaki ... isaretine tikliyorsunuz. Burada parçalamak istediginiz dosyanin yerini buluyorsunuz ve Aç diyerek dosyayi programa yerlestiriyorsunuz.
-Dosyanin bölünecegi yeri seçmek için Save Split Parts to Different Folder bölümünün saginda bulunan ... kutucuguna tikliyorsunuz. Dosyanin parçalandiktan sonra nereye kaydedilmesini istiyorsaniz orayi seçiyorsunuz. Bu durumda dosyanin parçalanacagi yer olarak masaüstünde yeni bir klasörün içine kaydetmenizi tavsiye ederim böylece kolayca ulasabilirsiniz.
-Yukaridaki iki islemi tamamladiktan sonra programin Orginal Size(Orjinal Boyutu) KB, MB, GB cinsinden belirlenecektir.
-Parçalama islemine geçmeden dosyanizin bir parçasinin maksimum kaç parça olabilecegini en küçükten en büyüge göstermektedir. Bu bölümde kaç parça olacagini seçtikten sonra Split File tusuna basiyorsunuz ve parçalama islemi belirlediginiz yere basliyor. Islem tamamlandiginda Split File, Done!! seklinde bir uyari geliyor ekrana bu uyariya OK diyerek parçalama isleminin tamamlandigini onayliyorsunuz. Böylece islem bitmis oluyor artik seçtigini dosya seçtiginiz kriterlere göre bir kaç parça halinde. Dosyayi bölme isleminiz tamamlandiginda dosyayi böldügünüz yerde tekrar birlestirebilmeniz için kirmizi bir simge olusturuyor. Bu simge tekrar birlestirme dosyasidir. Örnegin ben testimde dosyayi ikiye böldüm ve sonuç olarak olusan dosyalar söyleydi;

dosya.000 (bölünmüs dosyanin 1.parçasi)dosya.001 (bölünmüs dosyanin 2.parçasi)
dosya.ini (tekrar birlestirme bilgisi)
dosya.exe (tekrar birlestirme dosyasi)

-Parçaladiginiz dosyalari birlestirmek istediginizde öncelikle parçaladiginiz dosyalari bir klasörde topluyorsunuz daha sonrasinda programin kendi olusturdugu kirmizi simgeye tiklayarak birlestirme islemini baslatiyorsunuz. Parçalanan dosyayi birlestirme islemi tamamlandiginda Finished Ok seklinde bir kutu geliyor karsiniza ve kutunun içinde birlestirme tamamlandi diye belirtiyor. Bu uyariya Tamam dedikten sonra birlestirilmis dosyanizin oraya yerlestirildigini görebilirsiniz.

Üreticisi olan J.M Falcao programi ilk çalistirdiginizda programin kullanan kisilerin görmesi için not yerlestirmistir. Bu not; Programi begendiyseniz mail atiniz ve bize destek olunuz. Desteklerinizi bir tür bagis olarak almaktadir. Bu yazi size çiktiginda eger destek olmak istemiyorsaniz No, thanks tusuna basarak programi ücretsiz kullanmaya devam edebilirsiniz. Eger destek olmak istiyorum tusuna tiklarsaniz destek sayfasina yönlendirilirsiniz.

YodaJedinin Notu: Yazilimin yapabilecegi parçalama ve birlestirme islemini kendim test ederek size anlattim. Yukaridaki anlattigim yönergelere uyarak programi kullanirsaniz her türlü dosyanizi parçalayabilir ve tekrar birlestirebilirsiniz. Program tamamen ücretisiz olmakla beraber oldukça küçük bir yazilimdir. Ayrica programin içinde yardim alabileceginiz bir Help dosyasida bulunmaktadir. Yazilimin üreticisine göre program Windows 95 ve 98de en fazla 4GB dosyayi parçalayabilmektedir. Windows 98in üst isletim sistemlerinde 12GB dosyalar üzerinde test edilmis ve basariyla parçalanip birlestirilmistir. Programin indir9.comdaki resminde programin ve parçaladiktan sonra görünen dosyanin resmini aktarmaya çalistim. Burada bulunan açiklama tamamen YodaJedi tarafindan yapilmistir, indir9.com disinda herhangi bir siteye kopyalanmasi kesinlikle yasaktir. Iyi kullanimlar dileriz.

Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir

Programı indirmek için lütfen buraya tıklayınız. (Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir)