PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ilkögretim 8. Sinif Matematik Seti 1.01

SoNKaTiP
11-04-2008, 17:20
Ilkögretim 8. Sinif Matematik Seti 1.01
Boyut : 1.64 Mb
Kullanım izni : 1 Yillik
Dil : Türkçe
Platform : Windows (Tümü)

TANITIM
Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir
Ilkögretim 8. Sinif Matematik Manipülatifleri.

Manipülatif kelimesi Ingilizcede herhangi bir nesneye dokunarak,nesneyi kullanarak ve fiziksel özelleklerini degistirerek farkli bir sekle ve kaliba döndürme anlamina gelmektedir.

Egitimsel açidan manipülatifler irdelenen nesnelerin ve kavramlarin farkli sekil ve kaliplarinin somutlastirilmasinda kullanilmaktadir.

Sanal manipülatifler ise bilgisayar ortaminda bilhassa bazi soyut kavramlarin modellenerek somutlastirilmasiyla, somut algilama düzeyinde oldugu varsayilan ilkögretim ögrencilerinin kavramlari daha iyi anlama, kavramlar üzerinde yorum yapabilme ve kavramlari problem çözmede kullanabilme yeteneklerini gelistirmelerinde yardimci oldugu varsayilmaktadir.

Türkçede sanal manipülatif kelimesi ayrica ögrenme nesneleri ve soyut modeller olarak kullanilmaktadir.

Her ders islenecek kavram ve kazanimlara özel çok farkli sanal manipülatifler gelistirilebilir ve her sanal manipülatifin kullanimi digerinden bagimsiz oldugu için sanal manipülatifler ilkögretim müfredatini zenginlestirici bilgisayar etkinlikleri olarak kullanilabilirler.

Somut modellerin bazi fiziksel kisitlamalari ve ücretleri düsünüldügünde, sanal manipülatifler ilkögretim matematik ögretimi için vazgeçilemez zengin imkanlar sunmaktadir.

Bu egitim yazilimi Ilkögretim okullarinda kullanilmak üzere hazirlanmistir.
Kullanmak ücretsizdir.
Her hakki mahfuzdur.

Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir

Programı indirmek için lütfen buraya tıklayınız. (Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir)