PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kelaynak Isletim Sistemi 0.9 Alpha

SoNKaTiP
12-04-2008, 15:49
Kelaynak Isletim Sistemi 0.9 Alpha
Boyut : 8 Kb
Kullanım izni :
Dil : Türkçe
Platform : Windows (Tümü)

TANITIM
Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir
Kelaynak, MetinTab isletim sisteminin grafik arayüzlü halidir. MetinTab isletim sistemi yayindan kaldirildiktan sonra Kelaynak Kernel yayina sunuldu. Kelaynak isletim sistemi eyeOS isletim sisteminin Türkçe hali olacak.

Bu sürüm Ingilizce versiyonuyla Alpha olarak gelistiricilerin önüne sunulmustur. eyeOS isletim sistemi yakinda BilgisayArd@ Ideas tarafindan Türkçelestirilecek.

Kelaynak Kernel,
-Portatiftir (USB disk uyumlu).
-Çevrimiçi oldugu için dosyalar internette saklanir.
-Ofis uygulamalari ve pencereli bir grafik arayüzüne sahip WOS (Web Operating System) çevrimiçi isletim sistemleriyler çalisir. Yakinda diger WOSlari da destekleyecektir.

Teknik Bilgiler
Programin çalisma mantigi söyle:
Program açildiginda Windows isletim sistemi Kernelini arkaplana alir (bekleme modu). Kelaynak Kernelini aktiflestirir. Sonra sirada ikili WOS yüklüyse menü sunar. Menüden seçim yapildiktan sonra WOSu açar ve islem biter. Yakinda Kelaynak Offline Kernel yayina girecek. Böylece bir sunucu ile dosyalari yaninizda bir WOS ile tasiyabileceksiniz.

Gerekenler
-1024 KB/sn ethernet baglantili DSL baglanti önerilir.
-.NET Framework 2.0
-Internet Explorer 7.0in öncesi önerilir.
-Windows XP bekleme modu destekli bilgisayara yüklenmis isletim sistemi önerilir.
-Islemci ve RAM önemli olmadigi için WOSlar tercih edilir.
-Bekleme modlu Windows XP ve öncesi ve IE7de çalisir ama istenen performans gösterilemeyebilir.

Kelaynak Kerneli varsayilan isletim sistemi yapmak için Kelaynak Kernel1.exe dosyasinin (kisayol degil) kopyasini göndermek için;
Baslat > Tüm Programlar > Baslangiç klasörüne çift tiklayin (direkt tasirsaniz kisayol kopyalanir), Kelaynak Kernel1.exe dosyasini oraya tasiyin.

Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir

Programı indirmek için lütfen buraya tıklayınız. (Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir)