sonkatip
06-04-2008, 21:20
Şapka satarak geçimini sağlayan adamın birinin yolu ormana dusmus. Adam biraz yurudukten sonra sicaktan ve yorgunluktan bunalmis, bir agacin altina oturmus. Sapkalarla dolu sepetini de yere koymus ve uykuya dalmis. Birkac saat sonra adam tuhaf sesler duyarak uyanmis. Bir de bakmis ki yanindaki sepet bombos. Sapkalar gitmis. Kafasini kaldirip agaca bakmis ki, agacin dallarinda bir suru maymun, herbirinin kafasinda adamin sapkalari... Adam dusunmeye baslamis : - Ben simdi ne yapacam, sapkalari bu maymunlardan nasil geri alacam.. ? Dusunceli bir sekilde kafasini kasirken bakmis ki, maymunlar da adamin taklidini yapiyorlar, kafalarini kasiyorlar. Adam ellerini havaya kaldirmis, maymunlarda... Derken adam ne yapacagini bulmus, kendi kafasindaki sapkayi cikarip yere atmis, maymunlar da...
Adam boylece butun sapkalari geri almis, sepetine koyup yoluna devam etmis. Aradan 50
yil geçmiş...
Artik adamin bir torunu varmis, o da dedesi gibi sapka saticisi olmus. Gunlerden bir gun onun da yolu ayni ormana dusmus. Hava yine cok sicakmis ve genc adam bir agacin altina oturmus, sapkalarla
dolu sepetini yanina koymus ve uykuya dalmis.... Bir saat sonra uyanmış bir de bakmis ki sepetin icinde sapkalar yok... Derken tuhaf sesler duymus, bir de kafasini kaldirmis ki agacin ustunde bir suru maymun, hepsinin kafasinda birer sapka...
Düsünmüş...
- Dedem yillar once bana bir hikaye anlatmisti...Ne yapacagimi cok iyi biliyorum...
Adam kafasini kasimaya baslamis, maymunlar da aynisini yapmislar... Adam ellerini havaya kaldirmis, maymunlar da... Ve adam gulumseyerek kendi basindaki sapkayi cikarmis yere atmis... O anda agactaki maymunlardan biri yere inmis, adamin yere attigi sapkayi kapmis, adama da bir tokat atmis ve soyle demiş.
- SADECE SENIN MI DEDEN VAR SEREFSIZZZ..!
Adam boylece butun sapkalari geri almis, sepetine koyup yoluna devam etmis. Aradan 50
yil geçmiş...
Artik adamin bir torunu varmis, o da dedesi gibi sapka saticisi olmus. Gunlerden bir gun onun da yolu ayni ormana dusmus. Hava yine cok sicakmis ve genc adam bir agacin altina oturmus, sapkalarla
dolu sepetini yanina koymus ve uykuya dalmis.... Bir saat sonra uyanmış bir de bakmis ki sepetin icinde sapkalar yok... Derken tuhaf sesler duymus, bir de kafasini kaldirmis ki agacin ustunde bir suru maymun, hepsinin kafasinda birer sapka...
Düsünmüş...
- Dedem yillar once bana bir hikaye anlatmisti...Ne yapacagimi cok iyi biliyorum...
Adam kafasini kasimaya baslamis, maymunlar da aynisini yapmislar... Adam ellerini havaya kaldirmis, maymunlar da... Ve adam gulumseyerek kendi basindaki sapkayi cikarmis yere atmis... O anda agactaki maymunlardan biri yere inmis, adamin yere attigi sapkayi kapmis, adama da bir tokat atmis ve soyle demiş.
- SADECE SENIN MI DEDEN VAR SEREFSIZZZ..!